צילום עצמי בעזרת מצלמת רשת

כפי שמקלוהן אמר – "המדיום הוא המסר". לא משנה אם גיליתם את משמעות החיים או פיצחתם את רצח ארלוזורוב, אם לא תשמרו על החוקים הפשוטים הבאים, ההקלטה העצמית שלכם לא תראה טוב, לא תהיה מובנת ואף אחד לא יקשיב לכם. אז אל תזלזלו בצורה, היא לא פחות חשובה מהתוכן (לפחות בעולם הווירטואלי). להלן החוקים:

1. שימו את המצלמה מולכם, במקום יציב וישר, בכדי שתהיה בגובה העיניים שלכם. השתדלו לא לזוז הרבה כשאתם מדברים.

2. השתדלו לא להקריא את החומר אלא ללמוד אותו בעל פה. אם הטקסט ארוך, שימו את הדף שאתם קוראים ממנו מתחת למצלמה. הדפיסו או הציגו אותו מהמחשב בגופן גדול מספיק בכדי שיהיה קל לקריאה.

3. בטלו את הרמקולים של המחשב בזמן ההקלטה. אפשר לעשות זאת ע"י חיבור אוזניות או כיבוי הרמקולים. בשום אופן, אל תקליטו את עצמכם כאשר אתם שומעים את עצמכם מדברים. זה מפריע לכם להתרכז וגורם להפרעה לא נעימה בהקלטה.

4. סגרו, כבו, השתיקו כל מקור של רעש בזמן ההקלטה. מזגן, חלון פתוח לרחוב, מאוורר, טלוויזיה – כל דבר מפריע. להבדיל מחוש השמיעה שלנו, המיקרופון של המחשב קולט את כל הרעשים בצורה שווה.

5. הדליקו כמה שיותר אורות במקום הצילום אבל השתדלו לסגור חלונות פתוחים אם הם מול המצלמה. אור מאחוריכם גורם להחשכת המצלמה ולא להארתה.

6. לרוב מצלמות ה WebCam יש פוקוס. הסתכלו על התמונה וסובבו את העדשה עד שהתמונה תראה כמה שיותר חדה.

7. עשו חזרות. הקריאו את החומר מספר פעמים לפני ההקלטה. כל צופה ישים לב אם זו הפעם הראשונה שאתם קוראים משהו (גם אם אתם כותבי הטקסט המוקלט).

8. בדקו את התוצאות!! הסתכלו על ההקלטה וחזרו עליה במידה וטעיתם או שהיתה תקלה טכנית (כבל יצר רעש, אופנוע עבר בזמן שגיליתם לצופים את משמעות החיים וכו'). רוב השחקנים המקצועיים עושים מספר טייקים עד שהם מקבלים את התוצאה הרצויה.